A Magyar Sí Szövetség a Síoktatók Magyarországi Szövetségével és a Normafa Síiskolával közösen, valamint a Magyar Snowboard Szövetség közreműködésével idén is megszervezi a nagysikerű rendezvényt, a 3. Szezonnyitó Családi Sí Napot szeptember 21-én, Budapesten, a Normafa Park Látogatóközpontjában.

A sporteseményre elsősorban a családokat, a síiskolákat, a klubok versenyzőit, képviselőit, valamint a fogyatékossággal élőket várják. A rendezvény célja, hogy minél több emberrel megismertessék a síszövetség sportágait és a vendégek lehetőséget kapjanak a sportágak kipróbálására. A Normafa Síiskola térítésmentesen biztosítja a létesítményhasználatot, valamint a sportszakmai felügyeletet és sportfelszerelést.

A rendezvényhez kapcsolódóan a síiskolák országos nyíltnapot tartanak, melynek keretében az ország különböző tanpályáira látogató vendégek oktatók segítségével szintén kipróbálhatják a sísportot.

A Normafán a kezdők 10 órától a sportágválasztó programokban szakemberek segítségével a következő aktivitásokban vehetnek részt:
-          síugrás mini síugrósáncon

-          lézeres mini biatlon

-          alpesi síelés műanyag tanpályán     

A vállalkozószelleműeknek lehetőséget biztosítanak a szervezők arra, is, hogy a gyakorlást követően bemutathassák tudásukat a lézeres biatlon verseny 10 fős futamaiban.

A délelőtt folyamán a tanpályán alpesi síbemutatókkal és síspecifikus atlétikai foglalkozással is szórakoztatják a közönséget.

A családi napon aktív résztvevők számára ajándéksorsolást tartanak a szervezők. A sorsoláson való részvétel feltétele egy sportág kipróbálása.

A díjak a következők:

1 napos családi síbérlet (5 fő) a Mátraszentistváni Síparkba

1 napos családi síbérlet (5 fő) a Visegrádi Nagyvillám Sípályáin

1 napos családi síbérlet (5 fő) a Normafa Park sífutó pályára

Családi Libegőzés a János-hegyre (5 fő)

Családi „Normafa” rétescsomag (10 rétes)

Normafa Park „piknik” ajándékcsomagok (3 csomag)

Az eseményre több olyan felnőtt síző is kilátogat, akik rangos világversenyeken indultak, de meghívást kapott a sportélet számos vezetője, szakembere, többek között jelen lesz Baji Balázs a Sportoló Nemzet Program képviseletében. A rendezvény megnyitója 10 órakor lesz a Monspart Sarolta emléktáblánál.

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.