Vertikál számban versenyzett Büki Ádám Cortinán, Olaszországban a túrasí VK-n, mellyel sporttörténelemet írt, ugyanis előtte a magyar színeket még nem képviselte senki ezen a világversenyen.

A mezőny 2,6 km-es távot teljesített 680 méter szintkülönbséggel. A magyar sportoló a 49. helyen végzett a 64 indulóból, és 2 világkupa pontot szerzett. Büki Ádám élménybeszámolót írt a világkupa futamáról a közösségi oldalán:

„Magyarországnak és nekem is ez volt a debütálás a túrási világkupa sorozatban. Az osztrák Vertical bajnokság után másodjára indultam túrasí versenyen. 2 100 méteren volt a rajt és 2 700 felé mentünk. Mondhatni nem túl oxigéndús környezetben kellett fél órát a vörös zónában eltölteni. A pályáról sok szót nem is ejtenék, a számokból azt hiszem látszik, hogy a meredek szó jól jellemzi. Ebben a versenyszámban csak felfelé kellett menni.

A kezdés érdekes módon nem volt olyan durva, mint az osztrák bajnokságon, igaz ott jobban számított a helyezkedés az elején. A verseny közben sikerült szépen feljebb kúszni a mezőnyben és végül 49.-ként célba érni, olyan nemzetek versenyzőit megelőzve, mint a Norvégia, Németország, Kanada, Csehország, Kína, Japán, Románia és Hollandia. Rémi Bonnét brutális időt ment, ismét megmutatta, hogy ő jelenleg a legjobb ebben a világon.

Az adott lehetőségekből szerintem kihoztam a maximumot, de nagyon sokat lehet még fejlődni… A top 50 egyben azt is jelentette, hogy szereztem 2 világkupa pontot, amivel így a teljes szezont nézve 87. helyen végeztem a Vertical ranglistán 105-ből.”

 

Oldalunk cookie-kat használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól. Honlapunkra látogatva Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi nyilatkozat.